• Ζάντες Αλουμινίου

    Ειδικευόμαστε στην προμήθεια των πιο καινούριων, ελαφριών ζαντών αλουμινίου για το δρόμο και για την πίστα.

  • Ελαστικά Μοτοσικλετών

    Προορισμένα για χρήση, τα ελαστικά αυτά καλύπτουν τις περισσότερες κατηγορίες μοτοσικλετών. Έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια στις πιο συχνές συνθήκες χρήσης,σε βρεγμένους δρόμους ειδικά κατά το φρενάρισμα.


  • ELASTRAK CLUB

    με εγγύηση αντικατάστασης ελαστικού

  • elastika papadopoulos @ facebook
 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

1 Να εξετάζετε τα ελαστικά σας και να ελέγχετε την πίεσή τους (και της ρεζέρβας) τουλάχιστον κάθε ένα μήνα. Αν υποψιάζεστε ή βρείτε ζημιά στα ελαστικά, απευθυνθείτε άμεσα σε επαγγελματία για εξέταση

2 Αν πρέπει να περάσετε πάνω από κάποιο εμπόδιο, πλησιάστε το αργά και όσο γίνεται πιο κάθετα. Ελέγχετε τακτικά τα ελαστικά σας για εξωτερικές ζημιές όπως κοψίματα, ρωγμές και φουσκώματα.

3 Επειδή τα φθαρμένα ελαστικά αυξάνουν πολύ τον κίνδυνο για υδρολίσθηση και μειώνουν την ικανότητα φρεναρίσματος στο βρεγμένο, συνιστούμε στους οδηγούς να αλλάζουν ελαστικά πριν φτάσουν στο νόμιμο ελάχιστο βάθος πέλματος. Ένας καλός πρακτικός κανόνας είναι να αλλάζετε τα θερινά ελαστικά όταν τους απομένει πέλμα 3 mm και τα χειμερινά ελαστικά στα 4 mm.

4 Όλα τα ελαστικά (και η ρεζέρβα) που έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 10 χρόνια πριν, πρέπει να αντικατασταθούν από νέα ελαστικά, ακόμα κι αν φαίνονται από την εξωτερική τους εμφάνιση χρησιμοποιήσιμα και το βάθος πέλματος δεν έχει φτάσει το ελάχιστο

5 Πάνω στον ίδιο άξονα συνίσταται να χρησιμοποιούνται δύο ελαστικά με το ίδιο τύπο πέλματος

6 Συνήθως η διάρκεια ζωής των ελαστικών, είναι τέσσερα χρόνια σε κανονικές συνθήκες ή 40.000χιλ.